lördag 31 augusti 2024

Bra mat att äta dagen innan sin fasta

Fibrer! T ex Cristals bovete granola med laktosfri lättyoghurt eller glutenfritt bröd, här kommer ett recept på Rebeccas glutenfria kikärtsbröd med morötter. Jag brukar baka mitt egna nyttiga glutenfria low carb bröd och då blandar jag tre olika sorters glutenfria mjölsorter med rivna morötter och pumpakärnor. 

 

Rebeccas glutenfria kikärtsbröd med morötter  

Ingredienser

3 dl kikärtsmjöl 

2 dl bovetemjöl 

2 dl havremjöl 

1/2 dl pumpakärnor 

2-3 morötter 

Några torkade aprikoser

2 tsk bikarbonat 

1/2 tsk salt 

En nypa ingefära  

5 dl laktosfri lättyoghurt

 

Gör så här 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop. Hacka aprikoserna i mindre bitar samt skala och riv morötterna och blanda ner. Blanda till sist ner yoghurt och rör ihop till en smet, häll över smeten i en bakplåtspappersklädd brödform. Ställ formen i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 55 min-1 h. 




3 kommentarer:

  1. Mums,måste testa det

    SvaraRadera
  2. Hur många dagar i veckan fastar du?❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fastar helst i många dagar, tredagarsfasta är bra, men det går nog även fasta längre än så.

      Men pga hur jag numera bor och de jag bor inneboende hos, har det varit mycket svårare för mig att fasta i längre perioder av vissa skäl. Ska dock försöka mig på en längre fasta nu! Annars är ju periodisk fasta även bra.

      Radera